De beste crosstrainers van 2020

Ben je van plan om een crosstrainer aan te schaffen en wil je thuis gaan sporten? Wil je weten wat de beste crosstrainers van 2020 zijn? Dan is het belangrijk dat je vooraf goed onderzoek verricht om de juist crosstrainer te kiezen. Met een crosstrainer beschik je over een apparaat waarmee je kunt afvallen of je conditie kunt verbeteren. Dit komt omdat een crosstrainer een full body fitnessapparaat is. Of je nu een beginner of een gevorderde sporter bent, het apparaat biedt voor iedereen een uitdagende training. 

Een kwalitatieve crosstrainer is er al vanaf enkele honderden euro’s en kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Belangrijk dus dat je vooraf voldoende informatie verschaft voor je er een aanschaft. Door middel van dit artikel geven wij een overzicht van de beste crosstrainers van 2020 weer.

Waar dien je op te letten bij het kopen van een crosstrainer?

Bij het aanschaffen van een crosstrainer zijn er vier aspecten waarop gelet moet worden. Zo zijn het aandrijfsysteem, het vliegwiel gewicht, de lengtepas en het gewicht van het apparaat erg belangrijk.

Het aandrijfsysteem

Je hebt de keuze uit twee verschillende varianten; de V-aandrijfriem of V-belt en de kettingaandrijving. Het grootste verschil tussen deze twee, is dat een crosstraining met een kettingaandrijving regelmatig geolied moet worden en tijdens het gebruik meer geluid maakt. De V-aandrijfriem variant maakt daarentegen minder geluid en is onderhoudsvrij. Uiteraard zie je dat ook terug in de prijs. Een crosstrainer met een V-aandrijfriem is doorgaans duurder dan een crosstrainer met een kettingaandrijving.

Het vliegwiel gewicht

Elke crosstrainer heeft een groot wiel aan de voor- of achterkant, ook wel het vliegwiel genoemd. Dit wiel zorgt dat het toestel in beweging komt. Doorgaans zorgt een zwaarder vliegwiel dat het fitnessapparatuur soepeler beweegt. Aanbevolen is om een crosstrainer met een zwaarder wiel aan te schaffen.

De lengtepas

Beschikt het toestel niet over een goede lengtepas, dan zul je dit merken aan de beleving van het apparaat. Een crosstrainer met een langere lengtepas zorgt voor een intensieve hardloopbeweging. Vaak hebben goedkopere crosstrainers een korte lengtepas, wat weer leidt tot een stepachtige beweging. Kortom, het is aangeraden om altijd te kiezen voor een crosstrainer met een langere lengtepas. Echter, is de lengte ook afhankelijk van de lengte van de persoon zelf. Een lengtepas van 40 tot 45 centimeter is voldoende voor mensen tot ongeveer 160 centimeter. Voor mensen met een lengte langer dan 160 centimeter adviseren wij een lengtepas van 45 tot 55 centimeter.

Het gewicht

Als laatste dien je te letten op het gewicht van de crosstrainer. Dit zegt namelijk iets over de kwaliteit van het toestel. Je kunt er vaak van uitgaan dat hoe zwaarder het apparaat is, des te beter de kwaliteit is. Dit komt onder andere doordat een goede crosstrainer beschikt over een zwaardere constructie. In een goede constructie zit namelijk meer ijzer verwerkt dan plastic.

Crosstrainers in verschillende prijscategorieën

De prijs is afhankelijk van de kwaliteit en functionaliteiten van het toestel. Hoe hoger de kwaliteit en hoe meer functionaliteiten de crosstrainer bevat, hoe hoger de prijs meestal is. Afhankelijk van de prijs zul je dit merken aan de stevigheid, het gewicht van het vliegwiel, de soort weerstand, hoe je de weerstand kunt instellen (handmatig of digitaal), wel of geen trainingscomputer en overige functionaliteiten. Zo is er verschillende soorten weerstand, zoals lucht, magnetisch en elektromagnetisch. Ook bestaat er een groot verschil als het gaat om de opties van een trainingscomputer. Kortom, er zijn veel eigenschappen die de prijs van een crosstrainer bepalen.

Wij verdelen de crosstrainers in drie verschillende prijscategorieën.

Beginners

Onder goedkope crosstrainers beschouwen wij toestellen tussen de 150 euro en 350 euro. In deze prijscategorie vind je voornamelijk crosstrainers met een simpel trainingscomputer, waar je meestal geen afstanden, tijd en verbrande calorieën kunt teruglezen. Ook hebben de toestellen doorgaans een levensduur van enkele jaren en slijten vaak een stuk sneller. Daarnaast bevatten ze een licht vliegwiel van tussen de vier en twaalf kilo.

Middenklasse

Voor crosstrainers tussen de 350 euro en 650 euro kun je al een stuk meer verwachten. Je zult minder last hebben van kraken en piepen en slijten een stuk minder snel dan de toestellen uit de eerste prijscategorie. Met crosstrainers onder de 350 euro zul je niet veel gegevens kunnen teruglezen op je computer. Met crosstrainers in deze prijscategorie kun je dit wel. Vaak kun je jouw smartphone of tablet ook aansluiten en verschillende trainingsprogramma’s volgen. Ook ontbreekt een hartslagmeter in bijna alle gevallen niet. Daarnaast is het vliegwiel een stuk zwaarder, meestal tussen de twaalf en achttien kilo.

professioneel gebruik

Crosstrainers boven de 650 euro kunnen worden gebruikt voor professioneel gebruik. De apparaten laten je tal van gegevens zien en ook de mogelijkheden en instellingen zijn een stuk uitgebreider dan de eerder genoemde prijscategorieën. Hierbij moet je onder andere denken aan ingebouwde speakers, tablethouder, ergometers en automatische luchtweerstand. Daarnaast beschikt het vaak over een vliegwiel van dertig kilo of meer. Dat de gebruiksduur en kwaliteit beter zijn dan de goedkopere crosstrainers spreekt uiteraard voor zich.


 1. Virtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer

Op nummer 1 in onze lijst met de beste crosstrainers van 2020 staat de Virtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer. Met dit model haal je een betrouwbaar fitnessapparaat in huis met goede prestaties en alle benodigde functionaliteiten. Doordat dit fitnessapparaat is gemaakt van zware kwaliteitsmaterialen is de gebruiksduur langer dan de meeste toestellen in deze prijsklasse. De crosstrainer is belastbaar tot 150 kilogram en is als het gaat om beweging zeer betrouwbaar. Ook beschikt het over een nauwkeurig instelbare digitale weerstand dat is in te stellen op maar liefst 32 verschillende niveaus, of op wattage tussen de 10 en 350 Watt. Hierdoor biedt het apparaat verschillende bewegingsdoelen en is het geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Zo is het laagste welstandsniveau perfect voor revalidatie, een gemiddeld niveau zal je helpen bij vetverbranding en uithoudingsvermogen en het hoogste niveau helpt bij spierkracht te verhogen en je prestaties te trainen. Gedurende de training kun je soepel schakelen tussen verschillende mogelijkheden en moeilijkheidsgraden.

Met iConsole kun je via Bluetooth je tablet, iPad, iPod Touch, iPhone of Android smartphones aansluiten om zo nog meer uit je training halen. Download de iConsole app en bekijk wat er allemaal mogelijk is.


 1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 5

De Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 staat niet voor niets zo hoog in onze lijst met de beste crosstrainers van 2020. Het is namelijk een crosstrainer van uiterst hoge kwaliteit en voor een betaalbare prijs. De Fox 5 is op diverse website het best beoordeelde model en de best verkochte crosstrainer van de afgelopen jaren. In 2017 heeft het nog een Kieskeurig Review Award gewonnen. Deze prijs is gebaseerd op de ervaringen van consumenten en in anno 2020 behoort dit model nog steeds tot de absolute top.

De crosstrainer beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een weerstand dat elektronisch verstelbaar is tussen 16 verschillende niveaus. De trainingen zijn zowel geschikt voor beginnende sporters tot programma’s voor ervaren sporters. Op het display kun je alle belangrijke informatie aflezen. Zo weergeeft het display je vooruitgang, afstand, calorieverbruik, snelheid, uithoudingsvermogen, hartslag en nog veel meer.


 1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 – incl. hartslagfunctie

Op nummer drie dit jaar staat de Crosstrainer Focus Fitness Fox 3. Dit is een ideale crosstrainer voor de thuissporters. Naast dat het model erg stabiel is, is het ook geruisloos. De voetpedalen zijn verstelbaar in drie verschillende standen. Daarnaast is deze crosstrainer voorzien van een elektronische kleuren led computer. Hiermee kan de gebruiker de weerstand aanpassen. In totaal zijn er 16 verschillende weerstandsniveaus en 18 trainingsprogramma’s. Door het overzichtelijke en eenvoudig te bedienen display is het mogelijk om alle trainingsgegevens te bekijken. Zo lees je gegevens als afstand, snelheid, calorieverbruik, hartslag, omgevingstemperatuur en andere gegevens in een overzicht terug. Kortom, dit is een uitstekend apparaat met alle functionaliteiten die je kunt verwachten van een A-merk.


 1. Crosstrainer Focus Fitness Senator

Met de Crosstrainer Focus Fitness Senator haal je een echte topper in huis. Zo heeft dit model een lengtepas van maar liefst 60 centimeter en een vliegwiel met een gewicht van 12 kilogram. Daarnaast heeft de crosstrainer een natuurlijke loopbeweging en is uiterst stabiel in gebruik. Mede doordat de vliegwiel aan de voorkant zit, zorgt dit voor een soepele en natuurlijk beweging. Het is niet voor niets dat drie van de vijf crosstrainers in de top vijf van het merk Focus Fitness zijn. Dit merk staat bekend om haar hoge kwaliteit fitnesstoestellen.

Al met al behoort Crosstrainer Focus Fitness Senator tot de absolute toppers onder de crosstrainers. Mede door de lange lengtepas, de smalle opbouw van de pedalen en de stabiliteit zal het toestel aan alle verwachting voldoen.


 1. Crosstrainer ProForm Endurance 520E

We sluiten de top 5 met beste crosstrainers van 2020 af met de Crosstrainer ProForm Endurance 520E. Trap op de pedalen van deze crosstrainer en kies uit 20 trainingsprogramma’s, ontworpen door gecertificeerde personal trainers. Deze programma’s hebben allemaal verschillende doeleinden en zijn onder andere gericht op calorieverbranding, prestatie, helling en snelheid. Je geniet van diverse uitdagende oefeningen, waarmee je jouw uiteindelijke trainingsdoel zult bereiken. Verder beschikt het toestel over 20 weerstandsniveaus. Een andere positieve toevoeging is de verstelbare hellingshoek tot 20 procent. Zo lijkt het net alsof je een berghelling beklimt. Dit is een stuk intensiever voor met name je beenspieren en je billen.

De ProForm 520E beschikt over een iFit Live optie. Hiermee kun je routes downloaden op Google Maps en zo kun je bijvoorbeeld door de straten van Parijs of Rome bewegen. Daarnaast beschikt de iFit Live over nog veel meer handige toevoegingen. Zo kun je contact maken met andere sporters en ervaringen uitwisselen en wedstrijden houden.


 1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 4

De Crosstrainer is uiterst geschikt voor iedere thuissporter. Mede door de zware vliegwiel aan de voorzijde, een lange lengtepas, 12 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus haal je een echte topper in huis. Zeker voor deze prijs zijn er maar weinig crosstrainers die kunnen tippen aan de Fox 4.

Op het display scherm kun je al belangrijke trainingsgegevens aflezen. Zo kun je onder andere jouw snelheid, afstand, verbrande calorieën, wattage en hartslag terugzien. Door de ruime keuze aan trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus is dit fitnesstoestel voor verschillende doeleinden te gebruiken. En of je nu een totaal beginner bent of een ervaren sporter, de Focus Fitness Fox 4 bied je voldoende uitdaging.


 1. Tunturi Performance C55 Crosstrainer

Met de Tunturi Performance C55 Crosstrainer haal je een crosstrainer in huis voor uitdagende en afwisselende trainingen. Met maar liefst 32 weerstandsniveaus en 20 trainingsprogramma’s is het apparatuur voor zowel complete beginners tot professionals geschikt. Daarnaast beschikt het toestel over een handige houder voor een tablet of smartphone en een monitor met weergave van de belangrijkste trainingsgegevens.

Het is belangrijk dat je progressie boekt tijdens het trainen. Met de Tunturi Performance C55 worden alle resultaten opgeslagen. Deze kun je bekijken, vergelijken en delen met al je vrienden op social media. De app is beschikbaar voor apparaten met iOS of Android.


 1. Christopeit crosstrainer CTR-2

Wil je een crosstrainer voor een betaalbare prijs en zonder al teveel poespas? Dan is de Christopeit crosstrainer CTR-2 misschien wel iets voor jou. Dit model heeft minder functionaliteiten dan de meeste toestellen uit onze lijst met de beste crosstrainers van 2020, maar dat merk je dan ook terug in de prijs. Zo bestel je dit model al voor minder dan 200 euro. Echter, de CTR-2 is wel uitgerust met een strakke vormgeving, een overzichtelijk en makkelijk te bedienen display en een tablethouder. Op het display kun je onder de snelheid, afstand, tijd, verbrande calorieën en hartslag aflezen.


 1. Tunturi Star Fit C100 Crosstrainer

Met de Tunturi Star Fit C100 verhoog je door regelmatig te trainen je conditie. Zo train je tegelijkertijd je benen, bilspieren, dijen, maar daarnaast ook je armspieren. Een echte full body workout dus. Met dit model heb je de keuze uit maar liefst 24 verschillende weerstandsniveaus en 20 trainingsprogramma’s. Hiermee is het geschikt voor beginnende- en ervaren sporters. Verder zijn de voetpedalen verstelbaar, zodat de gebruiker in een comfortabele houding kan bewegen. Daarnaast zie je op het display direct je voortgang, hartslag en ergometer. Door de transportwielen kun je het fitnesstoestel eenvoudig verplaatsen en opbergen. Voor alle specificaties verwijzen we je graag door naar onze partner.


 1. Tunturi Cardio Fit C30 – Crosstrainer

We sluiten de top 10 van onze lijst met de beste crosstrainers van 2020 af met de Tunturi Cardio Fit C30. Deze goedkope crosstrainer bevat meer dan je kunt verwachten van een crosstrainer in deze prijsklasse. Met de C30 kun je eenvoudig werken naar je persoonlijke trainingsdoelen. Met een gewicht van slechts 34 kilogram is dit toestel eenvoudig te verplaatsen. Mede door de voordelige prijs, de keuze uit acht verschillende weerstandsniveaus, een overzichtelijk LCD-Monitor en de tablethouder, hebben wij dit model opgenomen in deze lijst.


 1. Crosstrainer – VirtuFit CTR 1.2i

De VirtuFit CTR 1.2i is de ideale crosstrainer voor sporters die niet al te veel ruimte tot de beschikking hebben. Naast dat dit model ruimtebesparend is, heeft de crosstrainer veel meer voordelen waarvan je kunt profiteren.

Gebruik de lage instap om te trainen op een niveau dat bij je past. Je kunt kiezen uit 21 programma’s die automatisch de weerstand aanpassen. Of kies handmatig één van de 16 verschillende weerstandsniveaus uit. Aan de hand van de recovery test kun je bekijken hoe het met je conditie gesteld is. Ook beschikt het model over vier hartslag gestuurde programma’s. Handig voor als je doelgericht met je hartslag wilt gaan trainen. Om het maximale uit je training te halen, kun je jouw favoriete app koppelen. De VirtuFit CTR 1.2i kan onder andere overweg met de app Fitshow. Met deze app kun je jouw trainingen opslaan en de progressie en resultaten goed volgen. Hiervoor dien je wel te beschikken over een Android toestel met minimaal versie 4.3 of een iOS toestel met minimaal versie 9.0


 1. Hammer CROSSTECH XTR III Crosstrainer

De CROSSTECH XTR III van Hammer beschikt over veel goede eigenschappen waardoor we deze crosstrainer hebben opgenomen in onze lijst met de beste crosstrainers van 2020. Om te beginnen beschikt het over een uiterst professionele LCD-display waar je de nodige informatie op kunt aflezen. Zo toont het de tijd, snelheid, hartslag, calorieverbruik en de RPM. Daarnaast beschikt het over contactsensoren voor de hartslagmeting en kun je een maximale hartslag instellen. Op het scherm kun je de weerstand instellen en kiezen uit twaalf standaard trainingsprogramma’s en vier hartslag gestuurde trainingsprogramma’s.

De crosstrainer zelf beschikt ook over voldoende goede eigenschappen. Zo heeft dit model een vliegwiel van 16 kg, een aandrijfsysteem via een V-snaar, een remsysteem via een permanente magneet en nog veel meer.


 1. Crosstrainer inSPORTline Cruzz

Deze crosstrainer beschikt over veel handige functionaliteiten en mogelijkheden. Dit model heeft een strak ontwerp en is geschikt voor intensief gebruik. Daarnaast beschikt de crosstrainer van inSPORTline over een eenvoudig te bedienen trainingscomputer. Via het LCD-scherm kies je tussen verschillende weerstands- en trainingsniveaus en kun je de nodige informatie aflezen. Zo geeft het LCD-scherm de tijd, snelheid, afstand, hartslag en calorieverbruik weer. De gebruiker heeft de keuze uit 12 verschillende trainingsprogramma’s. Deze variëren uit een interval, helling en combinatie programma’s.

Doordat de inSPORTline Cruzz is voorzien van een 7 kg vliegwiel, een V-snaar en diverse weerstandsniveaus, zul je een geruisloze en vloeiende bewegingen ervaren.


 1. Tunturi Rear Go 30 – Crosstrainer

De Rear Go 30 is het instapmodel uit de Go collectie van Tunturi. Dit model combineert kwaliteit met eenvoud. Zo is dit toestel ideaal voor sporters die op zoek zijn naar een eenvoudige crosstrainer met een stevig frame en goede kwaliteit. De crosstrainer is voorzien van een korte en hellende slag. Dit zorgt ervoor dat de trainingen sportiever en intensiever zijn. Door aan de knop te draaien switch je tussen acht verschillende weerstandsniveaus en 16 trainingsniveaus. De crosstrainer werkt op batterijen (worden meegeleverd), waardoor het toestel overal te plaatsen is. Zoals hierboven al is vermeld beschikt het apparaat over een sterk frame en daardoor is het maximale gebruikersgewicht 135 kg. Kortom, je beschikt met de Tunturi Rear Go 30 over een eenvoudig te gebruiken en kwalitatieve crosstrainer.


 1. Reebok GX40 – Crosstrainer

Op nummer 15 in onze lijst met de crosstrainers van 2020 staat de GX40 van Reebok. De gebruiker heeft de keuze uit vier trainingsprogramma’s en acht verschillende weerstandsniveaus. Dit is eenvoudig in te stellen op het LCD-scherm. Hier kun je meteen gegevens zoals afstand, calorieverbruik, tijd, snelheid en hartslag aflezen. Daarnaast beschikt de Reebok GX40 over een anti-slip rubberen afwerking in de pedalen en in de handgrepen over geïntegreerde handsensoren voor polsslagmeting.


 1. Tunturi FitCross 50i Rear Crosstrainer

De FitCross 50i biedt vele voordelen. Zo krijg je met de ergometer meer inzicht in je training en heb je de keuze uit maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus. Daardoor is dit model zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde sporters. Door een vliegwiel van 9 kg en een roterende massa van 18 kg is er voldoende weerstand voor een goede training. Daarnaast houd je met de hartslagmeter continu je hartslag in de gaten. Wil je de training nog persoonlijker maken? Sluit je tablet of smartphone aan en krijg een inzicht in de progressie van je training met de apps Fit Hi Way en Iconsole+. Hiermee kun je ook vrienden online uitdagen en resultaten vergelijken met andere sporters. Of deel je trainingsresultaten met vrienden en familie op Facebook of Twitter.


 1. Flow Fitness Glider DCT250

Met de Glider DCT250 van Flow Fitness haal je een crosstrainer in huis met maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s. Daarnaast bevat het een BMI analyse en een conditiemeting programma. Zo kun je nauwkeurig je progressie meten. En door het stevige frame, is de Glider DCT250 uiterst geschikt voor intensief gebruik. Al met al haal je met dit model een echte topper in huis.


 1. Crosstrainer XTERRA Fitness FS2.5

Voor wie wilt afslanken of in vorm wilt blijven is FS2.5 van XTERRA de perfecte crosstrainer. De gebruiker heeft de keuze uit 24 trainingsprogramma’s en 24 weerstandsniveaus. Dit toestel biedt de gebruiker een totale full-body-workout. Daarnaast kun je met de ingebouwde hartslagmeter continu je hartslag in de gaten houden. Ook andere belangrijk informatie wordt weergeven op het dubbele LCD-scherm. Via de ingebouwde luidsprekers luister je tijdens de training naar je favoriete muziek.


 1. Nordictrack SE5i

Deze NordicTrack SE5i mag zeker niet ontbreken in de lijst met beste crosstrainers van 2020. Dit model beschikt over een tal van functionaliteiten, waarmee je jouw conditie op peil kunt houden. Doordat de SE5i van stevig materiaal is gemaakt, is deze geschikt voor intensief gebruik. 

Aan de voorkant heeft dit model een 16 kg vliegwiel. Dit zorgt voor soepele bewegingen en is daarnaast muisstil. Ook zijn de pedalen en lengtepas verstelbaar, zodat het apparaat voor iedereen fijn te gebruiken is. De NordicTrack SE5i heeft in totaal 24 weerstandsniveaus, die door het elektromagnetisch Silent Magnetic Resistance wordt geregeld en automatisch kan worden ingesteld. En ten slot heeft deze crosstrainer maar liefst 34 voorgeprogrammeerde trainingen. Geschikt dus voor totale beginners tot aan ervaren sporters.


 1. Hammer CROSSLIFE XTR 

We sluiten onze lijst met beste crosstrainers van 2020 af met de Hammer CROSSLIFE XTR. Hiermee ben je verzekerd van een stabiele en intensieve training. Dankzij het 18 kg zware vliegwiel ervaar je een zeer soepele beweging tijdens het sporten. Bij dit model is het vliegwiel te vinden aan de achterzijde. Dit resulteert in een grotere slaglengte, met als gevolg een intensievere training. Het nadeel van een crosstrainer met een vliegwiel aan de achterzijde is dat dit minder goed is voor mensen met knieklachten. 

De CROSSLIFE XTR heeft een duidelijk LCD-scherm waar alle belangrijke trainingsresultaten op worden getoond. Hierdoor blijf je op de hoogte van je prestaties en kun je direct je progressie bekijken. Ook kun je op het display je hartslag in te gaten houden en heb je de keuze uit 46 verschillende trainingsprogramma’s.

Lees ook: De beste babyfoons van 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here