De 14 beste Thaise kookboeken

Wil je meer leren over de Thaise keuken? Veel Nederlanders zijn gek op Aziatisch eten en Thailand staat bekend om de heerlijke gerechten. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met de veertien beste Thaise kookboeken waarin je eenvoudig te bereiden hapjes tot aan complexe maaltijden kunt vinden.

Ontdek hieronder de veertien populairste Thaise kookboeken van dit moment.


 1. Thai

Het beste thaise kookboeken is Thai

We beginnen onze lijst met de beste Thaise kookboeken met een nieuw kookboek, namelijk “Thai”. Het boek is uitgebracht in juni 2020 en staat boordevol heerlijke Thaise recepten. Zo vind je er meer dan 70 recepten en bevat het basisgerechten, snacks, salades, kruidenpasta’s, hoofdgerechten en lekkere zoetigheden. Verder lees je over de typische Thaise snij- en kooktechnieken, basisbereidingen en over verschillende lokale ingrediënten. Door zelf met “Thai” aan de slag te gaan, zul je de aromatische keuken van Thailand ontdekken.

We hebben dit kookboek zo hoog in de lijst opgenomen omdat naast de lekkere recepten ook dieper wordt ingegaan op de Thaise kooktechnieken, keukengerei, ingrediënten en de basisbereidingen. Je merkt direct dat dit boek is geschreven met liefde voor de Thaise keuken.


 1. Minibijbel – Thaise keuken

Thaise keuken kookboek

Het kookboek “Minibijbel – Thaise keuken” werd uitgegeven in 2012 en heeft sindsdien veel liefhebbers van de Thaise keuken geholpen bij het bereiden van exotische gerechten. Met dit boek verken je de tradities en de historie van Thailand.

Net als “Thai” gaat ook dit boek dieper in op de kooktechnieken, ingrediënten en basisbereidingen. Daarnaast vind je er uiteraard ontzettend veel recepten, van kleine hapjes tot aan uitgebreide hoofdgerechten. Ook sauzen en nagerechten vind je in overvloed terug in “Minibijbel – Thaise keuken”.

Het kookboek is onderdeel van de serie Minibijbels. Zo zijn er ook boeken uitgegeven als Minibijbel – Curry’s, Minibijbel – Wokgerechten, Minibijbel – Japanse keuken, Minibijbel – Griekse Keuken en nog vele andere titels. En allemaal voor de prijs van tien euro per stuk.


 1. Bangkok street food

Een kookboek over streetfood in Bangkok

Wie weleens in Bangkok is geweest, weet dat je op elke hoek van de straat street food kunt vinden. Dit geldt overigens niet alleen voor Bangkok, want ook in andere steden in Thailand vind je streetfood in overvloed. Dit kookboek is geschreven door Tom Vandenberghe en Luk Thys. De twee delen een passie voor streetfood en hebben naast een boek over het streetfood van Bangkok, ook boeken uitgebracht over Hanoi, Singapore, New York en Panang. Er is dus een hele reeks uitgegeven en niet zonder succes. De boeken zijn erg populair en dit komt onder andere doordat de schrijvers je meenemen in hun avontuur over de hele wereld. Genoeg redenen voor ons om het boek op te nemen in de lijst met de beste Thaise kookboeken.


 1. Pok Pok

pok pok een van de beste thaise kookboeken

De auteur van het boek “Pok Pok”, Andy Ricker, verbleef tientallen jaren in Thailand en wou bij terugkeer in de Verenigde Staten een boek schrijven waarmee iedereen de authentieke gerechten uit de Thaise keuken thuis kunnen bereiden. En dat de schrijver weet waarover hij praat, blijkt wel uit zijn vijf succesvolle Pok Pok-restaurants. De recensies over zijn restaurants zijn uiterst positief en zijn door verschillende bladen en kranten geprezen.

Het kookboek staat vol met authentieke, Thaise recepten. Van salades tot met visgerechten en van sauzen tot rijstgerechten. Verder leer je dankzij dit boek de basis van de Thaise keuken en de culturele gewoontes van de Thaise bevolking.


 1. Thailand, de authentieke keuken

Een ander boek dat niet in onze lijst met de beste Thaise kookboeken mag ontbreken is “Thailand, de authentieke keuken”. Zoals de naam al doet verklappen vind je in dit boeken authentieke Thaise gerechten, die je eenvoudig in je eigen keuken kunt namaken. Wat wij erg leuk aan “Thailand, de authentieke keuken” vinden, is dat zowel verkopers van straatkraampjes als chefs van toprestaurants hun passie voor eten delen en hun eigen familierecepten vertellen.


 1. De Origineel Thaise Keuken

De Origineel Thaise Keuken kookboek

In het boek “De Origineel Thaise Keuken” presenteert Lonny Tal authentieke en lekkere gerechten uit het vroegere Siam. Ook lees je meer over de grotere regionale keukens van Thailand. Verschillende regio’s van het land worden beïnvloed door de keukens uit omliggende landen. Zo vind je in het noordelijke deel van het land invloeden van landen als Birma, Laos, Cambodja en China. In het zuiden daarentegen vind je invloeden uit de landen Indonesië en Maleisië. Ook kent de Thaise keuken grote invloed uit India. Er worden dus genoeg gerechten besproken en verder lees je in dit kookboek enkele gerechten die eeuwenlang alleen door leden van de koninklijke familie van Thailand werden gegeten. En als laatst wordt naast de Thaise keuken ook aandacht besteed aan de historie en de cultuur van het land. Al met al redenen genoeg om “De Origineel Thaise Keuken” op de zesde plaats op te nemen.


 1. Thailand. koken in de wereld

Thailand. koken in de wereld kookboek

De Thaise keuken kan zich meten met de beste keukens ter wereld en dat lees je terug in het kookboek “Thailand. koken in de wereld”. De auteur heeft in dit boek heerlijke gerechten met Thaise ingrediënten weten uit te lichten. De gerechten uit het boek worden afgewisseld van eenvoudige hapjes tot heerlijke uitgebreide hoofdgerechten. Verder neemt “Thailand. koken in de wereld” je mee langs de historie en cultuur van het land. Zo staat het boek vol met mooie afbeeldingen en interessante informatie. Van prachtige paleizen tot grote boeddhabeelden, het komt aanbod in het boek “Thailand. koken in de wereld”.


 1. De Traditionele Thaise Keuken

kookboek met traditionele recepten uit de thaise keuken

Met het kookboek “De Traditionele Thaise Keuken” ontdek je authentieke recepten uit Thailand, maar leer je ook over rijke eetcultuur van het land. Velen beschouwen de Thaise keuken als één van de beste keukens ter wereld en dat komt onder andere door de veelzijdigheid aan gerechten. Daarbij komt kijken dat je invloeden vindt uit verschillende omliggende landen. Met dit kookboek haal je de echte oosterse sfeer bij jou in huis en kun je met Thaise kooktechnieken de gerechten eenvoudig namaken. Enkele recepten die je terug zult vinden in het boek zijn kokossoep met kip, loempia’s, eendenborst met litchis en meerdere visgerechten.


 1. De Thaise Keuken

beste thaise kookboeken is de thaise keuken

Het boek “De Thaise Keuken” mag zeker niet ontbreken in onze lijst met de beste Thaise kookboeken. In “De Thaise Keuken” wordt nog eens extra benadrukt hoe lekker de Thaise keuken is. Het boek opent met informatie over de Thaise geschiedenis en lees je meer over de culinaire en sociale tradities. Ook lees je over de regionale gerechten, streetfood, de Thaise markten en over het belang van voedsel binnen de cultuur van het land.

Dit kookboek staat boordevol lekkere gerechten. In totaal bevat het boek meer dan 150 snacks, salades, soepen, desserts en andere gerechten. Het is niet voor niets dat het boek tien jaar na uitgaven nog steeds één van de bestsellers is.


 1. De complete keuken van Thailand

We sluiten de top 10 met beste Thaise kookboeken af met “De complete keuken van Thailand”. En dit is meer dan terecht, want het boek brengt de verse, exotische smaken direct bij jou op tafel. Daarnaast staat het boek vol met prachtige foto’s van de gerechten. Van kleine snacks en hapjes tot gerechten die voor lange tijd alleen werden gegeten door leden van het koninklijke familie van Thailand. Verder kun je heerlijke soepen, desserts, salades en nog vele andere gerechten bereiden.


 1. Koken Op Z’N Thais

In het kookboek “Kopen Op Z’N Thais” vind je ruim vijftig gerechten met Thaise geuren en smaken. Het boek werd uitgegeven in 2005, maar anno 2020 is het nog steeds een echte aanrader. Lekker eten is namelijk tijdloos. In het boek komen kruiden en specerijen als basilicum, kokos, limoen, koriander en chili volop terug. Deze kruiden en specerijen zorgen voor unieke Thaise smaken en geuren. Het is wel lastig om ergens een nieuw exemplaar te vinden, maar gelukkig kun je het boek tweedehands hoogstwaarschijnlijk nog wel bemachtigen.


 1. Thailand. de beste keukens

We komen aan het einde van onze lijst met de beste Thaise kookboeken, maar niet voordat we “Thailand. de beste keukens” uitlichten. Wij zijn van mening dat de Thaise keuken tot één van de beste keukens ter wereld hoort en velen vinden het zelfs de beste. Zo ook de auteur van dit boek, Kit Chan. Daarom heeft Kit Chan dit boek geschreven met een verzameling van heerlijke Thaise recepten. Van pikant-zure garnalensoep en vis in bananenblad tot varkensvlees saté, je vindt het in het boek “Thailand. de beste keukens”. Verder zijn alle recepten in het boek voorzien van mooie en heldere kleurenfoto’s en kun je deze uiteraard stap voor stap namaken.


 1. Easy cooking – Thais koken

 gerechten uit thailand

Het kookboek “Easy cooking – Thais koken” is geschreven door Margit Proebst en helpt al meer dan tien jaar liefhebbers van de Thaise keuken bij het bereiden van heerlijke gerechten. Met de originele recepten uit dit boek zet je verse en authentieke gerechten op tafel. Zo vind je in het boek onder andere recepten voor aromatische soepen, pittige curry’s en lekkere Thaise snacks zoals loempia’s en saté spiesjes terug. Ook wordt de lezer geïnformeerd over de ingrediënten, keukengereedschap en wat basiskennis over het koken zelf. Het is een niet al te dik boek, maar het is zeker een aanrader. Het is niet voor niets dat het boek tot de bestsellers van Thaise kookboeken behoort.


 1. Heerlijke Hapjes Uit Thailand

We sluiten onze lijst met de veertien beste Thaise kookboeken af met het boek “Heerlijke Hapjes Uit Thailand”. Het boek is uitgegeven in 2000 en zoals de naam al doet verklappen bevat dit boek heerlijke authentieke recepten voor kleine Thaise gerechten, van borrelhapjes tot lichte maaltijden. In totaal bevat het boek “Heerlijke Hapjes Uit Thailand” meer dan vijftig recepten die je thuis eenvoudig na kunt maken.

We hopen dat je dankzij de bovenstaande lijst met de beste Thaise kookboeken gerechten uit de Thaise keuken bij jou op tafel kunt serveren. Ben je naast Thais eten ook gek op barbecueën? Bekijk dan ook de lijst met de beste barbecues onder de 100 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here