De beste föhns van 2020

Een föhn is ontzettend belangrijk voor in onze badkamer. Naast dat de accessoire er voor zorgt dat je ‘s winters niet met natte haren naar buiten gaat en verkouden kunt worden, geldt een föhn ook als stylingtool. Met een goede föhn bereik je de gewenste stijl en daardoor mag een föhn absoluut niet ontbreken in je badkamer. Daarom hebben wij hieronder de 24 beste föhns van 2020 op een rij gezet. Deze ranglijst is opgesteld aan de hand van verschillende factoren.

Waarom moet je opletten bij het aanschaffen van een goede föhn?

Bij het aanschaffen van een föhn moet er gelet worden op verschillende aspecten. Aan de hand van onderstaande criteria hebben wij in dit artikel een lijst samengesteld. De zes belangrijkste aspecten die bepalen of een haardroger het waard is om aan te schaffen zijn:

– Gewicht
– Ionische technologie
– Opzetstukken
– Warmtestanden
– Wattage
– Prijs-kwaliteitverhouding

vrouw met de beste fohn van nederland

Gewicht

Hoewel het je misschien zult verbazen, maar het gewicht van een föhn is zeker een belangrijk aspect om mee te nemen in je beslissing. Gemiddeld doet men er tien minuten over om het haar droog te krijgen. Daardoor is een zware haardroger niet erg comfortabel. Tenzij je het wilt gebruiken als je ochtendtraining natuurlijk.

Ionische technologie

Een ander belangrijk punt waarop gelet moet worden is of de föhn ionisch is. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo krijg je een beter resultaat, voorkom je pluizig haar en bespaart het je bovendien veel tijd. En een ionisch haardroger hoeft helemaal niet duur te zijn, want tegenwoordig vind je ze in alle prijsklassen.

Opzetstukken

Misschien niet de belangrijkste van de zes, maar bij aanschaf van een föhn is het ook aan te raden om te kijken welke accessoires erbij worden geleverd. Je kunt deze accessoires er zelf los bij kopen, maar het is mooi meegenomen als de opzetstukken er bij inbegrepen zijn. Er is namelijk een groot verschil of je je haar stijl wilt maken of wanneer je het haar meer volume wilt meegeven.

Warmtestanden

Het is algemeen dat bekend hitte het haar beschadigd, maar het is ook bekend dat het drogen van je haar ontzettend belangrijk is. Daarom beschikt een goede haardroger over meerdere warmtestanden, zodat je wanneer dat nodig is de temperatuur kunt veranderen. Ook de juiste temperatuur is per haartype verschillend. Wanneer je kwetsbaar haar hebt, kun je de haardroger beter op een lagere warmtestand gebruiken.

Wattage

De wattage is één van de belangrijkste aspecten bij het aanschaffen van een goede föhn. Het vermogen bepaalt namelijk hoe lang je bezig bent om je haren te drogen. Het vermogen van een goede haardroger ligt tussen de 1500W en 2200W.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als laatst moet er gelet worden op de prijs-kwaliteitverhouding. We willen in de onderstaande lijst met de beste föhns van 2020 niet alleen maar de duurste föhns vermelden. Daarom hebben we tijdens ons onderzoek ook gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Hierdoor vind je in de lijst ook meerdere goede föhns voor onder de 30 euro.

vrouw met een goede fohn

De 24 beste föhns van 2020

Hieronder vind je de 24 beste föhns van 2020:


 1. Remington Silk Dryer AC9096 – Föhn

de beste fohn van 2020

We beginnen deze lijst met de Remington Silk Dryer AC9096. Met deze professionele en krachtige haardroger haal je een echte topper in huis. Zo heeft de haardroger maar liefst een vermogen van 2400W, een blaaskracht van 140 km/uur en een ionische conditionering. We gaven hierboven al aan dat een goede föhn beschikt over een vermogen tussen de 1500W en 2200W, dus dat zit bij de Remington Silk Dryer AC9096 wel goed. Daarnaast beschikt de haardroger over een Silk Ceramic rooster, wat keer op keer weer zorgt voor een zijdezacht resultaat. Ook beschikt de haardroger over zes verschillende warmtestanden / snelheden en is daardoor goed voor ieder haartype. De föhn wordt geleverd met een blaasmond van zeven millimeter, een blaasmond van elf millimeter en andere accessoires. Genoeg redenen om de Remington Silk Dryer AC9096 op nummer één van onze lijst met de beste föhns van 2020 te plaatsen.


 1. BaByliss 6000E Le Pro Digital – Föhn

goede fohn van BaByliss

Ook met de BaByliss 6000E Le Pro Digital hoef je je geen zorgen meer te maken over beschadigd haar. De haardroger beschikt over een digitale motor dat constant een veilige temperatuur aanhoudt. Zo houdt het de temperatuur van het haar aan en zorgt ervoor dat het haar nooit beschadigd raakt. Enkele andere redenen waarom we deze föhn op de tweede plaats hebben gezet, is door het lichte gewicht van 440 gram, de enorme lange levensduur van 10.000 uur en de ionische technologie. Ook speelt de luchtsnelheid van 208 km/uur en de acht verschillende temperatuur/snelheidsinstellingen een belangrijke rol. En als laatst staat het internet boordevol positieve reviews over dit model.


 1. BaByliss Le Pro Light Ionic 6609E – Föhn

haardroger van BaByliss

Op nummer drie van onze lijst met de beste föhns van 2020 vind je nog een haardroger van BaByliss. Niet zo vreemd, want BaByliss staat bekend om de hoge kwaliteit en daardoor zul je in deze lijst meerdere haardrogers van dit merk tegenkomen. De professionele haardroger zorgt door de krachtige AC-motor dat je haar binnen een mum van tijd droog is. Daarnaast beschikt de föhn over zes standen en is daardoor geschikt voor alle haartypen. Uiteraard beschikt de föhn over ionentechnologie en heeft het een vermogen van 2100W.


 1. Philips ThermoProtect HP8232/20 – Föhn

zwarte haardroger van philips

De Philips ThermoProtect HP8232/20 is een echte topper. Door de verschillende snelheids- en temperatuurinstellingen, droog je je haar snel en precies zoals jij dat wilt. Deze föhn van Philips beschermt je haar dankzij de ThermoProtect technologie en zorgt voor een glanzend resultaat. Daarnaast heeft het apparaat een vermogen van 2200W. Ook ontvang je verschillende opzetstukken zodat de haardroger voor verschillende haarstijlen gebruikt kan worden. Of je meer volume in je haar wilt of je haar juist wilt stijlen, het kan met de Philips ThermoProtect HP8232/20.


 1. Valera Swiss METAL-MASTER Ionic

zilveren Valera fohn

We sluiten de top vijf met de beste föhns van 2020 af met de Valera Swiss METAL-MASTER Ionic. De haardroger heeft naast het mooie design nog veel meer te bieden. Valera is een merk dat gebruikt wordt door veel professionele kappers en het is daardoor niet vreemd dat je dit merk terugvindt in deze lijst.

Binnen een paar minuten maak je je haar droog met de Valera Swiss METAL-MASTER Ionic. De föhn is voorzien van een Tourmaline technologie. Dit zegt je misschien niet zoveel, maar zorgt voor een perfecte hydratatie van het haar en wordt er een balsem effect gecreëerd. Daarnaast heb je minder last van statisch haar door de ionische functie. Met een vermogen van 2000W en zes verschillende temperatuurinstellingen is je haar snel droog.


 1. Remington Keratin Protect AC8820 – Föhn

beste haardroger van Remington

De Remington Keratin Protect AC8820 biedt bescherming tegen oververhitting beschadigingen en zorgt voor glanzend en gezond haar. Dit komt onder andere doordat de verzorgende ring is verrijkt met amandelolie en keratine. Dit houd je haar gezond en sterk, maar gelijktijdig wordt het haar snel droog. Daarnaast voorkom je pluizig haar, omdat er met deze föhn 90 procent meer ionen vrijkomen. De enige twee nadelen die wij meermaals twee kwamen is dat de haardroger redelijk zwaar is en de blaaskracht soms als te zwaar wordt beschouwd. Echter, het grote merendeel van de gebruikers waren razend enthousiast over de Remington Keratin Protect AC8820.


 1. Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 – Föhn

Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 - Föhn

De Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 is een haardroger die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de 24 beste föhns van 2020. Mede omdat dit naar eigen zeggen de meest geavanceerde haardroger van het merk is. Zo beschikt het over een Thermo Sensor dat de temperatuur van het haar controleert en schade door hitte voorkomt. Ook de krachtige ventilator systeem en de IONTEC-technologie zijn twee grote pluspunten. En met een vermogen van 2000W, weet je zeker dat je haar binnen paar minuten droog is. De haardroger wordt met maar één blaasmond geleverd, maar dit is ook het enige minpunt dat wij konden bedenken.


 1. Remington Inklapbare Reishaardroger D2400

beste reisfohn van 2020

Voor wie veel op reis gaat, is de Remington Inklapbare Reishaardroger D2400 de geschikte haardroger. Deze Reisföhn mag niet ontbreken tijdens het reizen. Naast dat de föhn gemakkelijk mee te nemen is doordat het handvat kan worden ingeklapt, heeft het apparaat nog veel meer pluspunten. De föhn heeft een wereldwijd voltage en is in ieder land zonder probleem te gebruiken. En met een vermogen van 1400W is je haar binnen een mum van tijd droog. We gaven eerder al aan dat de prijs-kwaliteitverhouding ook erg belangrijk is bij ons onderzoek. Want hoewel het vermogen minder is dan de haardrogers hierboven en ook over minder temperatuur/snelheidsinstellingen beschikken, zie je dat ook terug in prijs. Zo bestel je dit model voor ongeveer 20 euro.


 1. BaByliss Le Pro Light Diffuser – Föhn

BaByliss Le Pro Light Diffuser

Met de BaByliss Le Pro Light Diffuser vind je maar liefst drie haardrogers van BaByliss in de top tien van de beste föhns van 2020. En dit vinden wij helemaal terecht. De BaByliss Le Pro Light Diffuser is licht in gebruik en beschikt over een krachtige AC-motor. Door de Coolshot blijft je kapsel mooi in model zitten. Wel zo fijn natuurlijk. Met honderden positieve reviews op verschillende websites heeft de BaByliss Le Pro Light Diffuser terecht een plekje veroverd in deze lijst.


 1. Philips Moisture Protect HP8280/00

goud met witte haardroger van Philips

Naast een mooi design heeft de Philips Moisture Protect HP8280/00 meer te bieden. De föhn zorgt ervoor dat je haar tijdens het föhnen wordt beschermd en geeft je haar een glanzende look mee. Door de Moisture Protect-sensor wordt je haar beoordeeld en wordt de temperatuur automatisch aangepast. Daarnaast zorgt de ionenconditioner voor pluisvrij haar. Ook beschikt deze haardroger over zes verschillende snelheden en warmtestanden voor de perfecte controleren. Het enige nadeel wat wij ondervonden is dat door het formaat de haardroger minder geschikt is om op reis mee te nemen.


 1. BaByliss D362E – Föhn

BaByliss D362E

Ben je op zoek een betaalbare en goede föhn? Dan is de BaByliss D362E waarschijnlijk wat voor jou. De föhn is zeer compact en zorgt ervoor dat je haar snel droog is. Dit komt omdat de haardroger een droogsnelheid van maar liefst 85 km/uur heeft. Daarnaast is het voorzien van een cool shot en de turbo functie. De cool shot zorgt dat je haar mooi in model blijft zitten. Ook door de eenvoud en goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft deze föhn terecht een plek verdiend in onze lijst met de beste haardrogers.


 1. Aigostar Monique 32HIE – Föhn

zwarte fohn van Aigostar

De haardroger beschikt over alles wat je van je van een föhn van rond de 20 euro kunt verwachten. Zelfs meer dan wat je mag verwachten als je het ons vraagt. Zo beschikt de föhn over twee snelheidsstanden, drie warmtestanden, vermogen van 2400W, een cool shot functie en meer. Ook zit een blaasmond en diffuser erbij inbegrepen. Hierdoor is het geschikt voor verschillende haarstijlen. Al deze pluspunten en de positieve reviews zorgde ervoor dat de haardroger van Aigostar terecht op plek twaalf staat.


 1. Aigostar Lora 33LNK – Ionische Föhn

zwart met goud haardroger van Aigostar

Op één plek lager dan het model Monique vind je een andere haardroger van Aigostar. Echter had de Aigostar Lora ook op nummer twaalf kunnen staan en Aigostar Monique op nummer dertien. Beiden haardrogers komen qua functionaliteiten en specificaties nagenoeg overeen. Dit neemt niet weg dat beide föhns echte toppers zijn en je haar binnen enkele minuten droog maakt. Zo beschikt ook dit model over een vermogen van 2400W, twee snelheden, drie warmtestanden en een cool shot functie. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding ook een groot pluspunt. Tel daar de honderden positieve ervaringen die we konden vinden en de oververhittingsbeveiliging bij op en wij hebben voldoende redenen om de Aigostar Lora op te nemen in de lijst met de beste föhns van 2020.


 1. Esperanza Haardroger Reisformaat

roze reisfohn

De Esperanza Haardroger is net zoals de Remington Reishaardroger D2400 ideaal om mee te nemen tijdens vakantie of op reis. Door het compacte formaat neem je deze haardroger eenvoudig mee in je koffer. En hoewel het een klein formaat heeft, heeft het een vermogen van 750W en zorgt het ervoor dat je haar redelijk snel droog is. Daarnaast is het één van de goedkoopste modellen die je in dit artikel zult vinden.


 1. Beurer HC25 – Reisföhn – 110-120/220-240V

Op een plek lager dan de Esperanza reisföhn vind je de Beurer HC25 reisföhn. Iets duurder, maar daar krijg je ook wat meer voor terug. Zo beschikt de haardroger over een ionenfunctie, twee verwarmings- en blaasniveaus en een coolshot functie. Uiteraard is deze föhn compact en heeft het een inklapbare handgreep. En wat volgens ons ook een groot pluspunt is, is dat het beschikt over een spanningsschakelaar. Je kunt zelf de voltage selecteren tussen 110-120 of 220-240 Volt. Erg handig voor wanneer je je aan de andere kant van de wereld bevindt. Daarnaast zijn enkele andere grote pluspunten de automatische oververhitting bescherming en de krachtige motor van 1600W.


 1. Braun Satin Hair 7 HD730

Met een product van Braun weet je dat je kwaliteit in huis haalt. En dat geldt ook zeker voor de Braun Satin Hair 7 HD730. Deze föhn is ontwikkeld voor het drogen van haar zonder het te beschadigen. En de haardroger doet precies waarvoor het gemaakt is. Daarnaast beschikt het over IONTEC. Dit is een technologie van Braun Research dat speciaal is ontwikkeld om de gezondheid van je haar te beschermen. Het is via deze technologie niet mogelijk om je haar tijdens het stijlen te beschadigen en zorgt voor een mooie glans. Daarnaast beschikt het over cold shot voor een mooie afwerking en heeft  het drie warmtestanden.


 1. Braun Satin Hair 1 HD 130 Style&Go Föhn

Op nummer zeventien in onze lijst met de beste föhns van 2020 vind je nog een haardroger van Braun. De Style&Go HD 130 Föhn van Braun is het kleinste en lichtste model uit de reiscollectie van Braun. Deze reisföhn is ideaal voor op vakantie of wanneer je onderweg altijd vorm wilt geven aan je haar. Door de inklapbare handgreep is de föhn gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Naast dat deze reisföhn zeer compact is, heeft de föhn nog meer pluspunten. Zo beschikt het model over een vermogen van 1200W, twee temperatuurinstellingen, een styling hulpstuk en multi-voltage, zodat de haardroger overal ter wereld veilig te gebruiken is.


 1. BaByliss D342E – Föhn

Je haar verdient het allerbeste. En met de BaByliss D342E zit dat wel goed. De föhn droogt je haar snel en geeft een natuurlijke glans mee. Dit model van BaByliss heeft een droogsnelheid van 80 km/uur en beschikt over een cool shot functie. Deze functie zorgt ervoor dat je haar mooi in model blijft zitten. Daarnaast krijg je bij de BaByliss D342E een gratis blaasmond en diffuser meegeleverd. Ideaal dus om je haar meer volume mee te geven of je haar juist te stijlen.


 1. AEG Professionele Föhn HT 5580

Wil je niet al te veel betalen, maar wel een goede föhn in huis halen? Dan is de HT 5580 van AEG misschien wel iets voor jou. De föhn kost rond de 20 euro, maar biedt veel meer dan wat je kan verwachten voor dat geld. Naast het smaakvolle design, heeft de haardroger drie temperatuurstanden en twee blaasstanden. Ook beschikt het over een koude stand (cool shot) om het haar mooi in model te houden. Daarnaast heeft dit model ook een ECO Save-Energiestand voor zacht drogen bij een laag energieverbruik. En als laatst beschikt de föhn over een overhittingsbeveiliging en een 360° draaibaar mondstuk. Al met al genoeg redenen om de AEG HT 5580 op te nemen in de lijst met de beste föhns van 2020.


 1. Philips HPS910/00

De haardroger van Philips is ontworpen voor een snel droogresultaat. En dat is gelukt, want dit model is maar liefst 40 procent sneller dan zijn voorganger. Mede door het vermogen van 2100W is je haar supersnel droog. Daarnaast zorgt de ThermoProtect-temperatuurinstelling ervoor dat je geen pluizend of uitdroging van het haar krijgt. En wij zijn niet de enige die vinden dat de Philips HPS910/00 een vermelding in dit artikel waard is. Op het internet kwamen we honderden positieve reviews tegen.


 1. Philips Drycare Pro BHD174/00 – Föhn

Met een krachtige AC-motor die luchtsnelheden tot 95 km/uur haalt, is je haar met de Philips Drycare Pro BHD174/00 supersnel droog. Doordat de föhn zeer licht is, zorgt dit voor comfortabele ervaring. Met dit model heb je de keuze uit drie warmtestanden en twee snelheidsstanden. Zo heb je de volledige controle en bepaal jezelf hoe je je haar wilt drogen en stijlen. Ook beschikt deze haardroger over de cold shot functie. Hiermee blijft je haar goed in model. En net zoals alle goede föhns beschikt ook dit model over een oververhitting bescherming.


 1. Remington AC8002 Keratin Protect Dryer

Een andere föhn die zeker in dit artikel thuishoort is de Remington AC8002 Keratin Protect Dryer. De haardroger zorgt voor een ongekend droogresultaat en verrijkt het haar met keratine en amandelolie. Door het vermogen van 2200W is je haar binnen paar minuten droog en geeft het 90 procent meer ionen af. Dit zorgt ervoor dat je geen last van pluizig haar krijgt. Een andere groot pluspunt is dat er twee blaasmonden worden meegeleverd, een smalle blaasmond van zeven millimeter en een grotere van elf millimeter. Daarnaast heb je als gebruiker de keuze uit vier verschillende standen, waaronder de cool shot functie.


 1. Remington D5706 Curl & Straight Confidence

De Remington D5706 is licht van gewicht en voorzien van drie opzetstukken om elke dag de gewenste look te krijgen. Bij dit model ontvang je een unieke ronde föhnborstel om eenvoudig mooie krullen te creëren. Daarnaast heeft de föhn van Remington nog meer pluspunten. Zo heeft het een sterke motor met een vermogen van maar liefst 2200W en luchtsnelheden tot 90 km/uur. De gebruiker heeft de keuze uit drie warmtestanden en twee snelheden. Of gebruik de Turboboost voor extra snel droog haar.


 1. Philips Pro Dryer HPS920/00

We sluiten deze lijst met de beste föhns van 2020 af met de Philips Pro Dryer HPS920/00. Hoewel deze als 24ste is geëindigd, betekent dit niet dat het geen topper is. Alle haardrogers in dit artikel zijn van hoge kwaliteit en zijn allemaal aan te raden. De Pro Dryer HPS920/00 van Philips heeft meerdere pluspunten. Zo heb je de keuze uit maar liefst zes snelheids- en temperatuurstanden en met een vermogen van 2300W is je haar binnen een mum van tijd droog. De föhn is echter wel aan de zware kant. Zo weegt dit model 1,6 kilo en dat is een stuk zwaarder dan het gemiddelde gewicht van een haardroger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here