De 20 beste babyfoons van 2020

Wat is de beste babyfoon van dit moment? Dit is een vraag die veel ouders zich stellen. Het antwoord hierop is echter niet zo makkelijk te geven. Omdat er verschillende soorten babyfoons zijn, is de juist babyfoon afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Zo zijn er babyfoons met een camera, smart babyfoons en een babyfoon met enkel geluid. Wij van Adviestijger hebben onderzoek gedaan naar wat de beste babyfoons van 2020 zijn. Dit hebben wij aan de hand gedaan van gebruikerservaringen van enkele grote webwinkels, reviews van ervaringsdeskundige en overige informatie die op het internet te vinden is.

Verschillende soorten babyfoons

Babyfoons zijn onder te delen in drie verschillende soorten. Dit zijn babyfoons met enkel geluid, een babyfoon met camera en smart babyfoons.

Babyfoons met enkel geluid

Vroeger was dit de enigste babyfoon op de markt. Een groot voordeel van deze variant is dat het bereik een stuk sterker is. Dit komt mede omdat er geen beeld wordt opgenomen. Daarnaast is de connectie altijd stralingsvrij.

Babyfoons met camera

Wil je kunnen bekijken hoe het met je kleine gaat. Dan is een babyfoon met camera de juiste optie. Je kunt eenvoudig via het ontvangstscherm je baby in de gaten houden. Het merendeel van alle modellen beschikken over een nachtmodus. In tegenstelling tot de babyfoon met enkel geluid zal het bereik van deze variant wel wat minder zijn. Daarnaast is een babyfoon met camera doorgaans duurder.

Smart babyfoons

Dan is er nog de derde variant; de smart babyfoon. Een smart babyfoon is een babyfoon met camera waarmee je live mee kunt kijken via de smartphone. Een WiFi verbinding is voor deze variant wel een vereisten.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een babyfoon?

Er zijn een aantal factoren waar een goede babyfoon aan moet voldoen. Zo zijn geluidskwaliteit, connectie, helderheid, frequentie en Wifi de vier belangrijkste punten waarop gelet dient te worden. Dit hebben we ook meegenomen in onze lijst met de beste babyfoons van 2020.

Geluidskwaliteit

Niemand wil een babyfoon met veel geruis. Wanneer de babyfoon de hele avond aanstaat, is dit niet fijn om naar te luisteren. Een goede babyfoon beschikt over geluidsactivatie. Er wordt hierdoor enkel geluid uitgezonden wanneer er geluid in de kamer van de baby wordt vernomen.

Connectie

Anno 2020 zijn er verschillende manier waarop babyfoons communiceren. Vroeger bestond er alleen de babyfoon met enkel geluid. Deze communiceren door PMR of analoog. Een groot voordeel hiervan is dat deze modellen een groter bereik hebben, vaak goedkoper uitvallen en stralingsarm zijn. Daarnaast communiceren de modellen met camera via een digitale verbinding en de smart babyfoons gebruiken WiFi bij het communiceren.  

Helderheid

Mocht je een babyfoon met camera aanschaffen, wil je wel dat het beeldhelderheid van goed kwaliteit is.  

Frequentie of WiFi

Ook wil je een babyfoon zonder storingen of in ieder geval zo min mogelijk storing. Storingen kunnen veroorzaakt worden door de gevoeligheid van muren en andere apparaten. Vaak zijn goedkopere modellen hier gevoeliger voor. Met modellen die gebruik maken van WiFi heb je hier vaak minder last van.


 1. Philips Avent SCD560/00 – DECT-babyfoon

Philips Avent SCD560/00 - DECT-babyfoon

Op nummer één in de lijst met beste babyfoons van 2020 staat de Philips Avent SCD560/00 – DECT-babyfoon. Deze betrouwbare ECO DECT audio babyfoon bevat verschillende prettige functies. Met Philips Avent SCD560/00 ben je er verzekerd van of het goed gaat met je baby. Je hoort ieder lachje, hikje en andere geluidjes overduidelijk. Daarnaast is het ook nog stralingsarm en minimaliseert automatisch je energieverbruik. Een aantal andere eigenschappen waarom wij deze babyfoon bovenaan in onze lijst hebben staan zijn de temperatuursensor, storingsvrij dankzij DECT, slaapliedjes, nachtlampje en de mogelijkheid om terug te spreken. Afhankelijk van de omgeving en een aantal andere factoren heeft het bedieningsbereik een bereik tot 330 meter. Hierdoor kun je in en rond het huis meeluisteren met je baby.


 1. Alecto DBX-85 ECO GS ECO DECT babyfoon

Alecto DBX-85 ECO GS ECO DECT babyfoon

Een andere babyfoon die niet te missen is in onze lijst met beste babyfoons van 2020 is de Alecto DBX-85 ECO GS ECO DECT babyfoon. De babyfoon is 100% storingsvrij en heeft daarnaast ECO modus, waarmee automatisch je energie wordt geminimaliseerd. De Alecto DBX-85 ECO GS ECO DECT doet precies wat je verwacht. Namelijk op een veilige manier je baby in de gaten houden. Zonder teveel poespas. Door de hoge kwaliteit, vele positieve klantervaringen, één van de meeste verkochte babyfoons en de scherpe prijs, staat de Alecto DBX-85 ECO GS ECO DECT op nummer twee in onze lijst. Zo is de eenvoud van dit model een zeer groot pluspunt onder klanten. Je hoeft enkel de babyfoon aan te sluiten, de ouderunit op te laden en met een druk op de knop wordt er verbinding tussen beiden apparaten gemaakt.


 1. Philips Avent SCD570/00 – DECT-babyfoon

Philips Avent SCD570/00 - DECT-babyfoon

Met de betrouwbare Philips Avent SCD570/00 DECT weet je ten alle tijden of alles goed gaat met je baby. Door de DECT-technologie kun je er vanuit gaan dat de verbinding niet wordt verstoord door andere draadloze apparaten. Ook zorgt de gegevenscodering voor een veilige privé verbinding. Een aantal andere eigenschappen waarom we de Philips Avent SCD570/00 – DECT zo hoog in de lijst hebben staan is dat de temperatuur in de kamer continue in de gaten wordt gehouden, zekerheid van voortdurend contact en door het geruststellend nachtlampje en slaapliedjes om de baby te kalmeren. Ook speelt de energiebesparende slimme ECO-modus, het bereikt tot 330 meter, de terugspreekfunctie en het kristalhelder geluid een belangrijk rol voor de positie van de Philips Avent SCD570/00 – DECT.


 1. Luvion Essential Babyphone

Luvion Essential Babyphone

Deze Luvion Essential is de meest verkochte babyfoon in het premium assortiment van Luvion. Mede door de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding beschouwen wij dit als een zeer goede babyfoon. En wij zijn niet de enige. De Luvion Essential Babyphone is namelijk door ouders van Nu genomineerd voor de consumenten award voor beste product. Ook is de babyfoon ‘Beste uit Test’ gekomen door Kek Mama. Het model beschikt over een beeldscherm van maar liefst 3,5 inch en heeft verschillende handige functies. Zo kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes en zusjes en heeft het een helder nachtzicht. Daarnaast beschikt het apparatuur over 3 slaapliedjes, terugspreekfunctie, een digitale zoomfunctie, kamertemperatuur weergave en een babytimer. Samengevat is de Luvion Essential Babyphone wat je van Luvion kunt verwachten; zeer hoge kwaliteit. Daarom staat het op plek vier in de lijst met beste babyfoons van 2020.


 1. Annew VB603 Babyfoon met Camera

Deze babyfoon beschikt over alle functionaliteiten die je van een babyfoon kunt verwachten van een premium merk. Wat wij erg prettig vinden aan dit model is dat je de babyfoon binnen een minuut installeert. Ook werkt dit model zeer fijn in gebruik. Een aantal redenen waarom wij dit model zo hoog in onze lijst hebben gezet zijn de terugspreekfunctie, kamertemperatuur weergave en de nachtzicht (tot 5 meter) dat automatisch wordt ingeschakeld. Ook is het signaal gecodeerd en beschikt het over een storingsvrije connectie. Door het bereik van 220 meter kun je jouw baby in en om de woning in de gaten houden. De babyfoon geeft in bepaalde gevallen een waarschuwing af. Zo ontvang je een waarschuwing wanneer de batterijen bijna leeg zijn en wanneer je buiten-bereik bent.


 1. Babyfoon met Camera van Annew

Babyfoon met Camera van Annew

Met deze babyfoon van Annew hoef je je nooit meer druk te maken hoe het met je kleintje gaat. Zo beschikt dit toestel over alle functionaliteiten die je van een premium merk als Annew kunt verwachten. Daarnaast is de installatie binnen enkele minuten geregeld en is het apparaat erg simpel te bedienen. Mede doordat de kamertemperatuur van de ruimte waar de baby zich bevindt wordt weergeven, het een 2 inch kleurenmonitor bevat, beschikt over nachtzicht en een duidelijke terugspreekfunctie heeft, hebben wij deze variant zo hoog in onze lijst met de beste babyfoons van 2020 geplaatst. Daarnaast speelt ook mee dat er gebruik wordt gemaakt van gecodeerd signaal zodat er een volledig veilige en storingsvrije verbinding wordt gemaakt en de beeldkwaliteit constant van hoge kwaliteit is. Ook kun je de camera van het apparatuur in vrijwel alle richtingen draaien en monteren. Dit kan op afstand worden geregeld. Benieuwd geworden naar de babyfoon met camera van Annew? Bezoek de website van onze partner om alle eigenschappen te bekijken.


 1. Annew VB602 Babyfoon met Camera

Ook met deze topper hoef je nooit meer druk te maken hoe het met je baby gaat. Dit model beschikt net als de babyfoons hierboven over alle essentiële functionaliteiten. Na circa een minuut is het apparatuur geïnstalleerd en de rest spreekt voor zich. Geen ingewikkelde poespas, maar gewoon wat je van een goede babyfoon kunt verwachten. Met een 2 inch kleurenmonitor, een terugspreekfunctie, kamertemperatuur weergave, nachtzicht, buiten-bereik waarschuwing en batterijen-leeg waarschuwing hebben wij de VB602 op nummer zeven in onze lijst geplaatst. Slechts twee posities lager dan het VB603 model. Echter behoort dit model nog steeds tot de absolute top als het gaat om babyfoons. Naast bovenstaande pluspunten willen we ook nog uitlichten dat je de camera in vrijwel iedere richting kunt draaien en monteren. Dit kun je makkelijk op afstand regelen. Het is ook niet voor niets dat de VB602 van Annew met minimaal 4,5 sterren is beoordeeld op websites zoals Bol.com, Coolblue en andere elektronica webwinkels. Voor alle gebruikersreviews en andere eigenschappen verwijzen we je graag door naar onze partner.


 1. Motorola MBP-8 Digitale DECT babyfoon

Maak je maar geen zorgen dat je rekening hoeft te houden met extra batterijen of het opladen van de accu. Met de Motorola MBP-8 kun je zowel de kinder- als ouderunit direct in het stopcontact pluggen. Erg handig natuurlijk. Wat ook erg handig is, is dat je dankzij de hooggevoelige microfoon ieder geluidje dat je kleintje maakt hoort.

Door de DECT-technologie is deze babyfoon 100% storingsvrij en heb je een bereik van maar liefst 300 meter. Daarnaast is het apparaat zeer eenvoudig in gebruikt. Zo hoor je niet alleen alles van je baby, maar kun je ook alles zien. Aan de hand van de LED-lampjes kun je zien wanneer je baby een geluid maakt.


 1. Luvion Grand Elite 3 Connect

Waar je ook bent, je kunt jouw kleintje wereldwijd horen en zien. Door de HD camera en de mobiele app is dat met deze premium babyfoon geen enkel probleem. Het model Grand Elite 3 Connect van het topmerk Luvion heeft hiermee een echte topper op de markt gebracht. Voor mensen die het niet erg vinden om wat meer uit te geven, is dit een echte aanrader.

Een aantal belangrijk aspecten waarom de Luvion Grand Elite 3 Connect in onze top 10 staat met beste babyfoons van 2020 zijn onder andere het HD beeld- en geluidskwaliteit, de 100.000 meter bereik buitenshuis en de overzichtelijke mobiele app. Daarnaast heeft het apparatuur verschillende leuke en handige functies, zoals een obsessie focus. 


 1. Luvion Easy

Op nummer 10 in onze lijst met de beste babyfoons is de Luvion Easy. Het apparaat is ontzettend populair en heeft op Bol.com ruim duizend reviews en wordt beoordeeld met 4,5 / 5,0. Op Kieskeurig is de Luvion Easy overigens als beste beoordeeld en heeft het de titel best reviewed gekregen.  Dit zal onder andere komen omdat het wordt beschreven als een no-nonse babyfoon met camera. Van het Nederlands bedrijf Luvion kun je eigenlijk altijd kwaliteit verwachten. Zo beschikt dit model over alle functionaliteiten die je van een A-merk kunt verwachten en is het model zeer scherp geprijsd. Zoals de naam al aangeeft, is de Luvion Easy eenvoudig te installeren. Binnen enkele minuten beschik je over een werkende babyfoon.

Een aantal belangrijk specificaties die we hier willen vermelden is het gecodeerd signaal voor een 100% volledige veilige en storingsvrije connectie, een bereik tot 250 meter, batterij-leeg- en buiten-bereik waarschuwing en het nachtzicht tot 5 meter.


 1. Luvion Platinum 3 Babyphone

De Luvion Platinum 3; een waardige opvolger van de Platinum 2. Babyfoons van Luvion zijn vaak terug te vinden in onze lijst en dat is niet zo vreemd. De babyfoons van Luvion zijn allemaal uitgerust met de noodzakelijke functionaliteiten. En dat geldt ook zeker voor de Platinum 3. Zo beschikt dit model over een VOX activatie functie, terugspreekfunctie en ook een temperatuurweergave. Daarnaast beschikt het over een scherpe 3,2” kleurenscherm, waardoor je alles haarscherp kunt zien. Ook kun je alles van je baby horen via de ingebouwde microfoon. En natuurlijk mag een nachtzicht niet ontbreken.


 1. Alecto DBX-88 ECO

Net als alle ouders is voor jou je kleintje het belangrijkste bezit. Daarom wil je dus ook het allerbeste voor hem of haar. Met de Alecto DBX-88 ECO kun je erop aan dat je niets meer van je baby hoeft te missen. De babyfoon blijft lang opgeladen, zorgt voor storingsvrij geluid en heeft een groot bereik. Daardoor staat dit model op nummer 12 in onze lijst met beste babyfoons van 2020. Mede doordat de Alecto DBX-88 ECO één van de best verkochte babyfoons is en er ook nog eens superleuk uitziet. Een aantal andere belangrijke eigenschappen van dit model is dat het over een nachtlampje beschikt dat automatisch na 30 minuten uitgaat en erg duurzaam en gebruiksvriendelijk is.


 1. Philips Avent SCD843/01

Met de Philips Avent SCD843 beschik je altijd over een veilige privé verbinding met je kleintje. Je hoort alle geluiden van de baby haarscherp en kunt daarnaast zowel overdag als ‘s nachts je baby bekijken. De belangrijkste kenmerken van deze babyfoon is het bereik tot maar liefst 300 meter, de hoge video- en geluidskwaliteit, een beveiligde verbinding (maakt geen gebruik van WiFi), energiebesparende ECO-modus met verbindingsindicatie en de vibratiemodus voor subtiele meldingen. Voor alle eigenschappen van dit model verwijzen we je graag door naar de website van onze partner.


 1. Philips Avent SCD833/01

Op nummer 14 staat dit jaar de Philips Avent SCD833/01. Deze babyfoon beschikt over alle functionaliteiten die je van een merk als Philips kunt verwachten. Het beschikt over bijna alle functionaliteiten als dat van de Philips Avent SCD843/01, maar heeft een 2,7” LCD-scherm in plaats van een 3,5” LCD-scherm en beschikt niet over de vibratiemodus.


 1. Philips Avent SCD723/26

Vijf Philips babyfoons zijn er terug te vinden in de top vijftien beste babyfoons van 2020 van deze lijst. Door de temperatuursensor, het kalmerende nachtlampje, verschillende slaapliedjes en een speciale nachtmodus creëer je een rustgevende omgeving voor de baby en voor jezelf. Een aantal belangrijke functionaliteiten waarom we dit model hebben opgenomen in onze lijst zijn de DECT-technologie, waardoor je gegarandeerd beschikt over een 100% storingsvrije privé verbinding, de slimme ECO-modus, wat er voor zorgt dat het energiebesparend is en de uitstekende gebruiksduur voor bewaking tijdens de nachten. Daarnaast heeft deze babyfoon een binnenshuis bereik tot 50 meter en 330 meter buitenshuis. De Philips Avent SCD723/26 beschikt over nog veel meer belangrijke functionaliteiten, die je terug kunt vinden op de website van onze partner.


 1. Orretti V8 Babyfoon met camera

Deze gebruiksvriendelijke babyfoon van Orretti mag zeker niet ontbreken in onze lijst met de beste babyfoons van 2020. De Orretti V8 wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding en een extra batterij. Het apparaat is voorzien van hoogwaardige bewakingstechnologie, zodat je jouw kleintje continue in de gaten kunt houden. Daarnaast is deze babyfoon uitgerust met een kwalitatieve camera en een groot en helder LCD scherm. De terugspreekfunctie mag ook niet ontbreken. Ook is het apparaat voorzien van een temperatuur monitor, infrarood nachtzicht, een groot bereik, is het storingsvrij en speelt het acht verschillende slaapliedjes af. 


 1. Orretti V6 Babyfoon met camera

De Orretti V6 is voorzien van alle kenmerken van de Orretti V8. Het enige verschil tussen beiden babyfoons is het formaat. De Orretti V6 is namelijk een kleinere variant. Daardoor hebben wij de modellen op plaats 16 en 17 staan, maar zijn qua eigenschappen niet veel van elkaar verschillend. Net als het grotere model, beschikt de V6 over een haarscherp LCD beeld, temperatuurbewaking, VOX-modus en eerder benoemde kenmerken.


 1. Alecto DVM-143 Babyfoon met camera 4.3″

Met de Alecto DVM-143 Babyfoon hoef je je nooit meer zorgen te maken hoe het met je baby gaat. Deze babyfoon is voorzien van alle functionaliteiten die je van een goede babyfoon kunt verwachten. Naast dat je alles van je baby kunt zien, kun je ook meekijken via de heldere camera. Je kunt de beelden bekijken op het 11 centimeter grote beeldscherm. Door de digitale techniek is de beeld- en geluidsverbinding 100% storingsvrij. Wel zo fijn natuurlijk. Ook in het donker blijft het beeld haarscherp. Dit komt doordat de babyfoon is voorzien van een infraroodcamera. Kortom is deze babyfoon met camera van één van de marktleiders in de Benelux een echte topper.


 1. Alecto DBX-115 Full Eco DECT babyfoon

Een andere babyfoon die zeker niet mag worden vergeten en een plek heeft veroverd in onze top 20 met de beste babyfoons van 2020 is de Alecto DBX-115 Full Eco DECT. Waarom? Onder andere omdat dit model zeer eenvoudig te bedienen is en energiebesparend is met de Full Eco modus. Hiermee bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar kies je voor een babyfoon met minimale straling. De babyfoon is qua prijs ook een stuk voordeliger dan de meeste babyfoons in deze lijst.  Zowel binnen- als buitenshuis heeft dit model een ruim bereik.


 1. Alecto DVM-75 Babyfoon met camera 2.4″

Alecto is met meerdere modellen goed vertegenwoordigd in deze lijst. Niet zo vreemd natuurlijk, want deze marktleider levert uitsluitend babyfoons die zijn voorzien van alle functionaliteiten die je van een A-merk kunt verwachten. Bijvoorbeeld een veilig gevoel geven wanneer je kindje aan het slapen is. Dat is ook het geval met de Alecto DVM-75 Babyfoon. Met de heldere microfoon en camera kun je continue bijhouden hoe het met je kleintje gaat. Het meekijken kun je via het 2.4” scherm. Er wordt standaard één camera meegeleverd, maar dit kan worden uitgebreid tot vier camera’s. Daarnaast is deze babyfoon voorzien van energiebesparende ECO-modus. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here