De beste accuboormachines van 2020

Of je nu een professional bent of een hobbyist, een accuboormachine mag niet ontbreken tijdens het klussen. Maar voordat je een accuboormachine koopt, zijn er wel verschillende punten waar je op moet letten. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en in verschillende prijscategorieën. Een accuboormachine heeft meerdere voordelen, waarvan de belangrijkste misschien wel is dat het geen snoer heeft. Hierdoor is het apparaat ook te gebruiken op lastige plaatsen. Wij van Adviestijger.nl helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en daarom lees je in dit artikel welke soorten accuboormachines er zijn, wat populaire merken zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een accuboormachine. Ook lees je wat de vijftien beste accuboormachines van 2020 zijn.

Welke soorten accuboormachines zijn er?

Een accuboormachines is zoals de naam al doet verklappen, een boormachine dat zijn energie van een accu krijgt. Hierdoor is het een draadloze boormachine zonder snoer en is naast het gebruiken als boormachine ook te gebruiken als schroevendraaier. Zoals we in het begin van dit artikel al aangeven mag een accuboormachine niet ontbreken tijdens het klussen. Het is niet voor niets het meest gebruikte elektrisch gereedschap. Afhankelijk van wat voor soort accuboormachine je koopt, kun je het apparaat onder andere gebruiken in metaal, hout, beton en baksteen.

Je hebt dus twee verschillende soorten accu’s, maar ook de accuboormachines zelf zijn er in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een accuboorhamer, een accuschroefmachine en een accu klopboormachine. Verder zijn er boormachines met één versnelling en met twee versnellingen. Voor het schroeven en boren in hout heb je genoeg aan een apparaat met één versnelling en voor twee versnellingen kun je naast hout hiermee ook goed boren in staal.

man aan het klussen met een van de beste vrouw met een van de beste accuboormachines van 2020

Wat zijn populaire accuboormachine merken?

Er zijn veel goede accuboormachine merken op de markt en enkele daarvan zijn AEG, Bosch, Hitachi, Makita, Metabo en Panasonic. Het is daarom niet vreemd dat je in deze lijst met de beste accuboormachines deze merken vaak zult tegenkomen. Het voordeel van deze merken is dat je weet dat je kwalitatief gereedschap in huis haalt. Deze gaan over het algemeen langer mee en werken ook fijner. Verder hebben we in de lijst ook meerdere ‘budget’ modellen opgenomen van bijvoorbeeld de merken Vonroc en Poweplus.

Waar moet je opletten bij je aanschaf van een accuboormachine?

Om het geschikte model te kiezen is het belangrijk dat je let op verschillende criteria. Hieronder lees je aan welke criteria een goede accuboormachine moet voldoen en welke aspecten je in jouw beslissing moet meenemen.

– Accu
– Voltage
– Toerental
– Koppel
– Ampère-uur (Ah)
– Accessoires

Verschil in accu

Anno 2020 worden de meeste accuboormachines met een lithium-accu geleverd. Een lithium-accu heeft als grootste voordeel dat het ontzettend snel oplaadt en de accu een langere levensduur heeft. Ook hoeft de accu minder vaak opgeladen te worden. Naast de lithium-accu heb je ook nog een andere soort accu, een accu met een Nikkel Cadmium (NiCd) accusysteem. Dit systeem vind je zelden terug in moderne accuboormachines. Als laatst heb je ook nog de NiMH accu. Dit is een stuk beter dan een NiCd accu, maar een lithium-accu blijft het beste. Het is niet voor niets dat je dit terugvindt in de meeste modellen in onze lijst met de beste accuboormachines van 2020.

Voltage

Voor voltage geldt: hoe zwaarder de werkzaamheden, hoe hoger de voltage je nodig hebt. Dit verhoogt ook het gemak van de klus. De juiste voltage is dus afhankelijk van de werkzaamheden. Moet je bijvoorbeeld een schroef in hout boren, dan heb je aan een machine met 10,8 volt genoeg, maar voor zwaardere werkzaamheden kun je beter kiezen voor een apparaat met een accu van tussen de 10,8 volt en 14,4 volt. Daarnaast vind je ook accuboormachines met voltage van meer dan 14,4. Met deze modellen kun je ook boren in steen en staal.

Toerental

Bijna alle modellen in de lijst met de beste accuboormachines van 2020 zijn uitgerust met een mechanische versnelling. Hiermee kun je het apparaat instellen op de schroefstand en de boorstand. Dit doe je aan de hand van een schuifknop. Heeft een boormachine dit niet? Dan zul je al snel merken dat het bitje te snel draait en je niet prettig kunt boren.

Koppel

Zoals je hierboven al had kunnen lezen hebben de machines meerdere toerentallen en versnellingen. Echter, een accuboormachine beschikt ook over verschillende koppelstanden. De koppelstanden kun je verstellen door aan de ring met cijfers op de boorkop te draaien. De cijfers achterop de boorkop komen overeen met een koppel. Dit wordt uitgedrukt in newtonmeter (Nm). Des te hoger de stand, des te krachtiger, sneller en dieper de accuboormachine in staat is te schroeven. Welke stand je moet gebruiken is afhankelijk van het materiaal. Voor bijvoorbeeld hardhout moet je een hogere stand gebruiken dan bij gipsplaten.

Ampère-uur (Ah)

Een andere element dat je moet nemen in je besluit bij het kopen van een accuboormachine is het aantal ampère-uur (Ah). Hoe hoger de Ah-waarde is, hoe langer het apparaat meegaat.

Accessoires

Ook accessoires en extra’s kunnen een rol spelen bij het maken van je keuze. Zo wil je bijvoorbeeld dat er voldoende bits worden meegeleverd voor het indraaien en uitdraaien van schroeven. Bij veel van de modellen uit onze lijst met de beste accuboormachines van 2020 worden boortjes en bitjes meegeleverd, maar deze zijn daarnaast ook los erbij te bestellen. Toch is het altijd handig om te kijken wat er wordt meegeleverd.


 1. Makita DDF453SFE Accuboormachine

beste accuboormachines van 2020 van Makita

Het zal je misschien niet verbazen dat op nummer één in onze lijst een accuboormachine van Makita is geëindigd. Zoals we in het begin van dit artikel al aangegeven staat het merk bekend om kwalitatief gereedschap. Dit geldt ook voor de Makita DDF453SFE. Dit is een zeer betrouwbare allround machine voor zowel hobbyisten als beroepsklussers en is geschikt voor intensief gebruik.

Een aantal redenen waarom we dit model op nummer één hebben geplaatst zijn de twee accu’s (altijd genoeg stroom), zowel schroeven en boren functie, een elektrische toerenregeling voor optimaal schroefwerk en de duurzaamheid door de stalen tandwielaandrijving. Daarnaast hebben we tientallen reviews gelezen en de twee meest terugkerende pluspunten zijn de hoge kwaliteit en dat het apparaat handig in gebruik is. Verder heeft het een voltage van 18 volt en is dat zoals je eerder kon lezen vrij hoog.


 1. Powerplus POWX0069LI Accuboormachine

Powerplus POWX0069LI

Misschien een verrassing dat je een accuboormachine van het merk Powerplus op nummer twee in onze lijst met de beste accuboormachines van 2020 terugvindt, maar we kijken niet alleen naar de technische specificaties. Vonroc en Poweplus staan bekend dat ze budgetmodellen leveren van hoge kwaliteit. Door de prijs-kwaliteitverhouding vinden wij dat dit model verdiend op de tweede plaats staat. Je schaft het model namelijk al aan voor ongeveer vijftig euro.

Voor dit geld krijg je een 18 V accuboormachine met twee Li-ion accu’s (1,5Ah), zodat je extra lang kunt klussen. Het apparaat is voor regelmatig gebruik bedoeld en is geschikt voor al je boor- en schroef werkzaamheden in gips, pleisterwerk, kunststof, hout, metaal en zacht steen. De Powerplus POWX0069LI is dus niet geschikt voor baksteen en beton. Verder is het vermelden waard dat je kunt kiezen tussen twee snelheden (0-400 of 0-1500 min-1) en het model heeft zeventien verschillende boorstanden en schroefmodus. Ook heb je door de zachte handgreep maximale controle en comfort en kun je dankzij het LED-lampje ook op donkere plaatsen blijven boren of schroeven. Dit allemaal krijg je dus voor ongeveer 50 euro.


 1. Bosch PSB 1800 LI-2 Accu klopboormachine

boormachine van Bosch

Op de derde plaats vind je het eerste model van Bosch. De klopboormachine van Bosch wordt geleverd met maar liefst 241 accessoires en is geschikt voor al je boor- en schroef werkzaamheden. Zo is het apparaat geschikt voor het schroeven in hout, boorwerk in hout en staal, installatie van keukenkasten, borwerkzaamheden in tegels en baksteen, wandinstallatie van lampen en rekken en nog veel meer.

Enkele redenen waarom je dit model zo hoog in onze lijst vindt zijn de Lithium-Ion-technologie, draaimomentinstelling met 20 draaimomentstanden plus boorstand, intelligente 3-traps oplaaduiding, een Syneon-chip en de powerLight. Ook heeft de Bosch PSB 1800 LI-2 al meer dan honderd positieve reviews op websites van meerdere grote webwinkels.

Je krijgt daarnaast ook een 241-delige gereedschapskoffer met een verzinkboor, een magnetische houder, twee speedboren, vier titanium metaalboren, zes steenboren, zeven houtboren, tien haken, veertig bitjes, tachtig pluggen en negentig schroeven.


 1. BLACK+DECKER BDCHD18BAFC Accu klopboormachine

BLACK+DECKER gereedschapset

Ook op nummer vier in onze lijst met de beste accuboormachines vind je een echte topper. De BLACK+DECKER BDCHD18BAFC komt met twee sterke 18 V Lithium-ion accu’s en is door de elf koppelinstellingen geschikt voor al je schroefklussen. Dankzij de twee snelheden kun je makkelijk schakelen tussen boren en schroeven. Verder ontvang je bij aanschaf van dit model een opbergkoffer met 80 accessoires. Het apparaat is geschikt voor zowel hout, metaal en steen. Door de ingebouwde LED-verlichting kun je ook op donkere plekken je werkzaamheden blijven voortzetten.

Over de BLACK+DECKER BDCHD18BAFC zijn ontzettend veel positieve review te vinden en de meeste pluspunten die wij tegenkwamen was de duurzaamheid, de hoge kwaliteit en het feit dat het apparaat eenvoudig in gebruik is.


 1. Hitachi Hikoki DS18DJLWC Accuboormachine

de beste accuboormachines van Hitachi

Het is algemeen bekend onder klussers dat Hitachi kwalitatief gereedschap voor de eindgebruiker levert. Ze hebben een ruim assortiment van hoogwaardig elektrisch gereedschap, waarvan de Hitachi Hikoki DS18DJLWC accuboormachine er één van is.

Dit model van Hitachi is geschikt voor lichte professionele klussen zoals boor- en schroef werkzaamheden en is geschikt voor verschillende materialen. Hierbij kun je denken aan hout, kunststof en staal. Bij aankoop ontvang je bij de boormachine ook 2x 1.5 Ah accu’s, een lader en een kunststof koffer. Daarnaast werk je zeer flexibel door de 13 mm snelspanboorhouder waardoor je razendsnel kunt wisselen van bits en boren. Verder vinden we de elektrische ‘Quick Stop’ het vermelden waard. Hiermee stopt de boorkop onmiddellijk op het moment dat je de schakelaar loslaat.


 1. Powerplus POWESET1 Accuboormachine

budget boormachine van Powerplus

Dit is al het tweede model van Powerplus in onze lijst met de beste accuboormachines van 2020. En hoewel ze qua technische specificaties vaak onderdoen aan veel andere modellen uit deze lijst, krijg je wel veel waard voor je geld. Zo is de Powerplus POWESET1 twee of drie keer zo goedkoop als bijvoorbeeld accuboormachines van Bosch of Makita.

De Powerplus POWESET1 accuboormachine wordt geleverd met een 153-delige gereedschapskoffer en je kunt er meteen mee aan de slag. Dankzij de twee accu’s (1,3 Ah), zul je niet snel met een lege accu komen te zitten. Het apparaat is niet geschikt voor professioneel of vaak gebruik, maar voor wanneer je af en toe moet klussen in huis is dit een prima keuze. Dit model is niet geschikt voor baksteen en beton, maar werkt prima voor boor- en schroefklussen in gips, kunststof, hout, pleisterwerk, metaal en zacht steen. Verder kun je dankzij het LED-werklampje ook goed werken in donkere ruimtes en beschikt het over twee snelheden voor boren en schroeven. Om te boren kies je de hoogste snelheid (0-1500 min-1) en voor schroeven gebruik je de lagere snelheid (0-400 min-1). Ook beschikt dit model over een ‘Quick stop’ systeem waarmee de boorkop snel stopt zodra je schakelaar loslaat.


 1. Bosch Professional GSR 12V-15 Accuboormachine

elektrisch gereedschap van Bosch

De Bosch Professional GSR is een 12 V professionele accuboormachine. Dit model is uiterst compact, maar toch zeer sterk en geschikt voor professioneel gebruik. Je kunt met het apparaat boren in hout, staal en non ferro producten. Schroeven kunnen in hout tot maar liefst 5,0 mm dikte.

Een aantal pluspunten van dit model is dat het met 169 mm een enorm korte bouwvorm heeft. Dit zorgt voor een optimale bediening, vooral bij bovenhandse boor- en schroefklussen of op krappe plaatsen. Daarnaast wordt deze goede accuboormachine beschermt tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading door Bosch Electronic Cell Protection (ECP). Verder heeft de accuboormachine van Bosch meerdere LED-lampjes. Drie om de resterende batterijduur te weergeven en een ander lampje om te werken op donkere plaatsen.

Over dit model zijn veel positieve reviews te vinden van gebruikers en veel voorkomende pluspunten zijn het mooie design, duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en dat het apparaat handig in gebruik is.


 1. BLACK+DECKER BDC718AS2F Accu klopboormachine

klopboormachine van BLACK+DECKER

Het tweede model van BLACK+DECKER dat een vermelding waard is in onze lijst met de beste accuboormachines van 2020 is de BLACK+DECKER BDC718AS2F. Je haalt hiermee een echte topper in huis. Het is een krachtige 18 V accuboormachine met een klopfunctie voor zwaar schroefwerk in huis. Ideaal voor het boren in hout, metaal en steen. Bij aanschaf van dit model ontvang je twee goede accu’s en een 80-delige gereedschapskist.

Er zijn nog meer redenen waarom we de BLACK+DECKER BDC718AS2F een vermelding waard vonden. Zo beschikt dit model uiteraard over twee verschillende snelheden (boren en schroeven), de rubberen handgreep voor de optimale controle tijdens het klussen, LED-lampje voor het werken op donkere plaatsen en twee krachtige 18 V lithium-Ion batterijen.


 1. Powerplus POWX0026LI Accuboormachine

goedkope accuboormachine van Powerplus

De Powerplus POWX0026LI Accuboormachine is iets duurder dan de andere twee eerdere modellen van Powerplus in deze lijst, maar nog steeds goedkoper dan de accuboormachines van andere merken. Als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding van elektrisch gereedschap, dan scoort Powerplus gewoon erg goed.

Bij het aanschaf van dit model ontvang je twee 1300 mAh accu’s, maar daarnaast ook 275 accessoires. De accuboormachine van Powerplus is geschikt voor regelmatig gebruik en voor boor- en schroefklussen in gips, kunststof, hout, pleisterwerk, metaal en zachte steen. Net als de andere modellen van Powerplus uit deze lijst is het niet geschikt voor baksteen en beton. Verder is het belangrijk te vermelden dat je de keuze hebt uit twee snelheden (boren en schroeven), maar daarnaast ook negentien koppelstanden hebt om te schroeven. Ideaal dus voor verschillende soorten klussen. Ook op donkere plekken kun je prima door blijven werken dankzij de ingebouwde LED-verlichting. De boormachine beschikt niet over een klopboorfunctie, maar je betaalt natuurlijk een stuk minder dan bijvoorbeeld een accuboormachine van Bosch, BLACK+DECKER of Hitachi.


 1. Powerplus POWX00820 Accuboormachine

gereedschapset van Powerplus

We sluiten onze top tien met de beste accuboormachines van 2020 af met de Powerplus POWX00820. Dit is ook direct het laatste model van dit merk in deze lijst.

Bij aanschaf van deze accuboormachine ontvang je twee 20 V Li-ion batterijen en een koffer met 74 accessoires voor elke klus in en rondom het huis. Dit apparaat is geschikt voor regelmatig gebruikt en te gebruiken voor al je boor- en schroefklussen in gips, hout, kunststof, metaal, pleisterwerk en zacht steen. Verder heeft het achttien koppelstanden om te schroeven en twee snelheden. Ook kun je dankzij het LED-lampje goed op donkere plaatsen werken. Als laatst beschikt de Powerplus POWX00820 over een licht-rechtsom schakelaar waarmee je kunt wisselen tussen boren/schroeven en losschroeven.

In de koffer vind je uiteraard de accuboormachine van Powerplus, maar daarnaast ook een handleiding, een lader, twee accu’s, een CRV-bit van 40 × 25 mm, een verzinkboor 12 mm, een magnetische CRV-bithouder 60 mm en acht CRV-bit 50. Verder bevat de koffer ook een verzinkboor 12 mm, twee platte houtboren (16.0/20.0 mm), vier CV-moerdoppen 8/10/12/13mm, vijf houtboren (4.0/5.0/6.0/8.0/10.0 mm), vijf steenboren (4.0/5.0/6.0/8.0/10.0 mm) en acht HSS-boren (3.0/3.5/4.0/4.5/5.0/5.5/6.0/6.5 mm).


 1. Makita HP457DWE10 18 V Klopboor-/schroefmachine

We begonnen deze lijst met een accuboormachine van Makita en hebben met de Makita HP457DWE10 een tweede model in deze lijst opgenomen van dit merk. Niet zo vreemd natuurlijk, want het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit gereedschap. Dit model is zeer veelzijdig. Je kunt zowel schroeven, boren én klopboren met deze allround accuboormachine en is zowel geschikt voor professionals als voor hobbyklusser. Verder is het geschikt voor middelzware werkzaamheden, heeft het twee versnellingen, is het zeer duurzaam en heeft het een lange gebruiksduur.

Veel voorkomende pluspunten van gebruikers zijn de hoge kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat.


 1. Einhell Accu Boor en Schroefmachine 18 V

Voor onder de 100 euro haal je de Einhell Accu Boor en Schroefmachine 18 V in huis. Het is een betaalbare, maar krachtige boor- en schroefmachine, die bij verschillende soorten werkzaamheden gebruikt kan worden. Zowel in huis, de garage of op een werkplaats kun je dit model gebruiken op materialen, zoals hout en kunststof.

Met de boor- en schroefmachine van Einhell kun je kiezen tussen een toerental van 350 toeren per minuut of 1250 toeren per minuut, afhankelijk van het materiaal waarmee je werkt. Daarnaast kun je ook kiezen uit achttien koppelstanden. Verder kun je dit model ook goed gebruiken op donkere plaatsen door de LED-verlichting.


 1. VONROC Accuboormachine VPower 20V

Net als Poweplus specialiseert VONROC zich in het ontwikkelen van hoogwaardige en kwalitatief elektrisch gereedschap tegen een zeer lage prijs. Voor nog geen vijftig euro schaf je deze set aan en daarom mocht een accuboormachine van VONROC niet ontbreken in onze lijst met de beste accuboormachines van 2020.

Je krijgt naast de accuboormachine ook een 20 V 2.0Ah VPower accu, een sneloplader waarmee je de machine binnen een uur oplaadt en een handige opbergtas. Dit model van VONROC is geschikt voor het materiaal hout, metaal en kunstof. Daarnaast vinden veel gebruikers het apparaat zeer compact, maar toch erg krachtig. Verder kun je kiezen tussen twee snelheden: lage snelheid (0-400 min-1) of de hoge snelheid (0-1500 min-1). Als laatst is de LED-lampje, riemclip en de zachte handgreep voor de optimale kluservaring het vermelden waard.


 1. Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic Accuboormachine

Ben je een professional of heb je behoefte aan een boormachine voor zware klussen? Dan is deze accuboormachine van Bosch echt iets voor jou. Dankzij het compact formaat is het apparaat eenvoudig te bedienen en licht het door het design fijn in je had. Door de borstelloze motor heeft de machine een extra lange levensduur. De Bosch PSR 18 LI-2 is geschikt voor zware werkzaamheden en hier verstaan we onder ander boorwerk in hout en staal, de bouw van een tuinhuis, terrasoverkapping met houten balken en de bouw van een carport onder.

Verder heeft dit model een hoge prestatie, een fijn gebruiksgemak met onmiddellijke stop door de anti-terugslag sensor, een licht gewicht en een uniek ontwerp.


 1. Makita DF457DWE Accuboormachine

Op zowel de eerste als laatste plaats in onze lijst met de beste accuboormachines van 2020 vind je een boormachine van Makita. We hebben al meerdere malen in dit artikel aangegeven dat je met een accuboormachine van Makita een apparaat van topkwaliteit in huis haalt. Dat geldt ook zeker voor de Makita DF457DWE.

Dit model wordt geleverd met twee 18 V accu’s, waardoor je altijd kunt blijven doorwerken en beschik je door een aandraaimoment van 42 Nm voor de meeste werkzaamheden over genoeg kracht. Verder is de boormachine geschikt voor intensief en professioneel gebruik. Andere belangrijke pluspunten die we willen uitlichten is dat het apparaat compact, erg licht (slechts 1,7 kg) en zeer duurzaam is.

Wil je na het klussen lekker barbecueën? Bekijk dan de beste barbecues onder de 100 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here